تفاوت فرهنگ فردگرایی و جمع گرایی در چیست؟

یکی از نمودهای Cross Communication(تقابل فرهنگی)، تقابل فرهنگ های فردگرا و جمع گرا Individualistic  و  Collectivistic در محیط های بین المللی است. برای درک این که ما به کدام دسته تعلق داریم، باید به سوالات زیر در مورد خودمان پاسخ دهیم:

نیاز شما مقدم است و یا نیاز گروه؟ برای من ارزش بیشتری قائل هستید و یا ما؟ آیا حاضر هستید به خاطر یک گروه پا روی خواسته های خودتان بگذارید؟ برای شما استقلال و خودمختاری و مسیر منحصر بفرد خود را در زندگی پیدا کردن ارزش بیشتری دارد و یا عضوی از یک گروه بودن و وفاداری به آن؟

افراد با فرهنگ فردگرا individualistic در تقابل نیازهای خودشان و  نیازهای گروه، نیازهای خودشان است که تقدم بیشتری دارد. در این جوامع افرادی دارای ارزش بالاتری هستند که خودمختار و مستقل و قوی باشند. در این فرهنگ آزادی عمل برای افراد وجود دارد تا به عنوان یک فرد آنچه را ترجیح می دهد انجام دهد. این جوامع اعتقاد دارند که اگر در جامعه هر فرد مسیر خود را پیدا کند، جامعه ی قوی تری خواهند داشت.

اما در مقابل در فرهنگ جمع گراcollectivism افرادی در جامعه مقبول هستند که مهربان، بخشنده، فداکار و کمک کننده به دیگران هستند. شرایط و نیازهای گروه به فرد اولویت دارد و در صورت نیاز مثلا خواسته خانواده افراد حتما پا روی نیازها و خواسته های خودشان می گذارند. درواقع آنها احتیاج دارند به یک گروه بزرگتر وابسته باشند تا تعریفی را پیاده کنند که در گروه مشخص شده باشد و وفاداری آنها به این گروه ها در این جامعه ارزش محسوب می شود.

درجه کشورهای مختلف بر اساس فرهنگ فردگرایی و جمع گرایی  

من یا ما؟ کدام یک در اولویت بیشتری است؟ به طور کلی فرهنگ فردگرایی علاقه مند به ارتقا حقوق شخصی خود و خانواده درجه یک شان، استقلال و حریم شخصی و با نگرانی کمتر در مورد نیازها و منافع دیگران هستند. وظایف قبل از روابط و مفهوم من قبل از مفهوم ما تعریف می شود. در مقابل فرهنگ جمع گرا وفادار به گروه ( در مقابل گروه از آنها حفاظت می کند)، با وابستگی احساسی به گروه ها و سازمان ها، دارای حریم خصوصی کمتر و نگرانی بیشتر درباره نیازهای دیگران هستند. روابط قبل از وظایف و مفهوم ما قبل از مفهوم من تعریف می شود.

hofstede روانشناس معروف هلندی در زمینه تقابل فرهنگی، امتیاز کشورهای مختلف را بر اساس فرهنگ فردگرا و جمع گرا بین 1 تا 100 تعریف کرده، بدین صورت که هر چقدر این امتیاز بالاتر باشد، کشور فردگراتر است. برای درک بهتر این فرهنگ در کشورهای مختلف پیشنهاد می دهیم  کشورهای مختلف بر اساس امتیاز فرهنگ فردگرایی و  جمع گرایی را با هم مقایسه کنید.

گواتمالا با 6 امتیاز پایین ترین فرهنگ فردگرایی و بالاترین فرهنگ جمع گرایی را در بین کشورها داراست، یعنی کلا هویت فرد در گروه و طایفه اش تعریف می شود، ارتباطات به شدت غیرمستقیم است و به شدت از رودرویی اجتناب می شود.

ایران با امتیاز 41 به عنوان یک فرهنگ جمع گرا شناخته می شود، یعنی در ایران روابط ارزشمند هستند، مفهوم آبرو برجسته تر از  کشورهای فردگرا و یا با امتیاز بالاتر است.

در بین کشورهای به شدت فردگرا می توانیم به آمریکا، استرالیا و انگلیس( با امتیازهای بالای 90) اشاره کنیم یعنی فرد در این کشورها تشویق می شود تا مسیر رشد خود رافارغ از گروه ها پیدا کند تا بتواند در جامعه مفید واقع شود.

به شما پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر نقشه کشورهای جهان بر اساس فرهنگ فردگرایی را مشاهده کنید.

تاثیر فرهنگ High&Low Context بر فردگرایی کشورها

با وجود اینکه درجه فردگرایی و جمع گرایی به صورت مجزا محاسبه میشود اما به طور معمول کشورهای با فرهنگ High-Context امتیاز بالاتری در جمع گرایی و Low-Context امتیاز بالاتری در فردگرایی دارند. 

پیشنهاد ما به شما برای مطالعه بیشتر:

فرهنگ های high&low context

در بین کشورهای همسایه می توانیم به امتیاز ترکیه (37)، پاکستان(14)، امارات(25) و عراق (30) اشاره کنیم، بنابراین  این کشورها همگی جمع گرا و طایفه گرا هستند . در بین کشورهای همسایه ترکیه با امتیاز 37 به ایران نزدیک تر است.

5 دیدگاه برای “تفاوت فرهنگ فردگرایی و جمع گرایی در چیست؟

    • fatemehsolgi گفته:

      دوست عزیز ضمن تشکر از دیدگاه شما، طبق تعریفی که در بالا ارائه شد، فرهنگ ایران با عدد 41 به عنوان فرهنگ جمع گرا شناخته می شود. اما این فردگرایی که برگردان کلمه Individualistic است، به معنای تکروی و یا ضعف در کار تیمی و … نیست، بلکه به معنای این است که افراد آزادی عمل کافی برای انتخاب مسیر خود را داشته باشند که در ایران این مساله ضعیف است.

  1. زهرا گفته:

    ممنون از متنی که گذاشتید. میشه اصل مقاله رو منبع بگذارید؟ چون به نظرم سال انتشار اینکه ایران نمره 41 رو داشته خیلی مهمه! و در مقالات اخیر ذکر شده که فرهنگ ایران داره از جمع گرایی به سمت فردگرایی سوق پیدا می کنه…..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *